Marina District House

Natural light was pulled deep into the home at all levels with a combination of large windows at the front and rear facades, large windows and a roof pop-up at the existing side light-well, strategically located skylights, and a generally front to back spatial organization so as to minimize transverse walls.  Glass backed kitchen cabinets also take advantage of the entire light-well window wall area.

 

The Marina District House is an experimental house in San Francisco that integrates photovoltaic solar panels into the facade as a finish exterior cladding material.

Promoting the idea of sustainability with solar as easily accessible to the mainstream was a principal goal in the design of this house.  Although there are many resource-sensitive features incorporated into the design and construction, the photovoltaic fa├žade is a notable statement that delivers the message effectively.